Een site met boeken, nieuws, games, een chatbox, forum, trips & tricks en veel meer!
Home » Boeken

Boeken

Boeken zijn voedsel voor de geest en ze voeden onze geest. Lezen is een meeslepende activiteit die onze creativiteit uitbreidt, ontsteekt onze verbeelding, en vervult ons met een gevoel van verwondering en vreugde.

Hierzo beschrijf ik boeken die ik leuk vind en waar je ze kunt kopen. Als eerst beschrijf ik het boek:

 

De ijsprinses            Thea Stilton 

Dit is het eerste boek in een nieuwe fantasy-reeks, waarin de avonturen van de Prinsessen van Fantasia worden verteld. 

Er was een tijd waarin het Grote Rijk bestond, een enorm gebied aan de uiterste grens van het Fantasiarijk. Een boosaardige tovenaar heerste over het hele rijk, totdat hij werd verslagen door een dappere ridder. De ridder deed alle tovenarij in de ban en verdeelde het rijk in vijf gebieden, die hij toevertrouwde aan zijn dochters: de Prinsessen van het Fantasiarijk. 

Maar nu probeert iemand de Vijf Rijken te herenigen, iemand die het hart wil winnen van Nives, de prinses van het Rijk van het Eeuwige IJs. In het geniep is hij een plan aan het beramen om de tijd van de oude tovenarij in ere te herstellen. Wees dus voorzichtig wanneer je je in de eeuwige sneeuw van dit verhaal waagt, want er loeren talloze gevaren… 

Nadat een dappere ridder de Oude Koning heeft verslagen, wordt het Grote Rijk in vijf verschillende rijken opgedeeld. De ijsprinses Nives krijgt de macht over het Rijk van het Eeuwige IJs. Alles lijkt pais en vree, want op Arcacia (haar ijskasteel) meldt zich een knappe prins die met haar wil trouwen. Die heeft echter andere bedoelingen. De prinses krijgt hulp van Gunnar, de witte wolf. Eerste deel uit een nieuwe serie 'Prinsessen van Fantasia' die uiteindelijk uit vijf boeken gaat bestaan, voor elk rijk een. Vlot leesbaar fantasy-avontuur van de auteur die ook de boeken over de Thea Sisters heeft geschreven. 

 

Auteur: Thea Stilton  Illustrators: Marta Lorini, Silvia Bigolin, Carlotta Casalino, Jacopo Bruno, Silvia Fusetti, Stefano Scagni  Overige betrokken: Manon Smits, Silvia Bigolin, Carlotta Casalino, Elena Peduzzi  Soort: Met illusraties  Vertaald uit het Nederlands  Vertaald: door Manon Smit, Pieter van der Drift  Afmetingen: 32 x 208 x 151 mm  Gewicht: 572,00 gram Voor 10 - 12 jaar  ISBN 10: 9085921376  ISBN 13: 9789085921370


 
 

 

Samoerai op ninjajacht (Makkelijk Lezen-boek)       Geronimo Stilton

Met Wilde Willie, een goede vriend van me, beleef je nooit een saai moment! Ik hoef hem maar tegen het lijf te lopen en zijn normaal zo rustige leventje wordt helemaal in de war geschopt. Zo bevond ik me opeens in het mysterieuze Japan. Daar moest ik op zoek naar een geheimzinnig perkament dat over een legendarisch en gevaarlijk karategeheim vertelde ... Pff, wat een adembenemende reis!

Seriedeel: Nummer 57Auteur: Geronimo StiltonIllustrator: Blasco PisapiaGeschikt voor: 7 - 9 jaarAfmeting: 19,0 x 15,5 x 2,0 cmAantal pagina's: 160Gewicht: 280 gramBindwijze: GebondenVerschijningsdatum: 22-02-2013ISBN: 978-90-859-2214-8

 

 

Heartbreak hotel            Manon Sikkel

Heartbreak hotel is een hotel waar niemand graag wil zijn. Er logeren alleen maar mensen met een gebroken hart. En daar, tussen al die huilende mensen, ontmoet Isa haar allereerste vriendje weer. Die ene liefde die ze nooit heeft kunnen vergeten, Tristan Groen. Gelukkig is de liefde nog lang niet over. Er is maar één heel klein probleempje en dat is dat Isa op het punt staat om naar de andere kant van de wereld te verhuizen.

VERWACHT: 4/4/2013 | ISBN: 9789048817177 | Omvang: 224 p.

 

 

 

 

Liesl & Po              Van Lauren Oliver

Als Liesl in haar torenkamer wordt opgesloten door haar stomme stiefmoeder, voelt ze zich zo eenzaam. Op een nacht verschijnt het spookje Po en zijn kathond Bundeltje. Po voelt zich ook alleen, maar met Liesl is het al een stuk gezelliger. In diezelfde nacht moet de jonge Will van zijn baas 2 pakjes bezorgen. Als Will perongeluk de pakjes verwisselt, is dat het begin van een spannend avontuur voor Liesl, Po en Will.

Liesl & Po van Lauren Oliver. Uitgeverij The House of books. Prijs: €14, 95

 

  

Hoe overleeft Rosa in New York               Van Francine Oomen 

Wat doe je als je droom aan diggelen valt en je zelfvertrouwen tot onder het nulpunt daalt? Dan ga je, zoals Rosa, naar New York! Als au pair bijvoorbeeld.

 

Wat doe je als je in je eentje, ver van huis, ten einde raad bent? Dan zoek je nieuwe vrienden, maak je nieuwe plannen, ga je een blokje om met de hond, bak je een taart en laat je je niet gek maken door een pratend hert, een overspelig vriendje en een helse puber.

 

Wat doe je als je (per ongeluk) vreemdgegaan bent? Als je teveel drinkt, rookt en blowt, een verkeerde studie gekozen hebt, platzak bent en je vader je ontzoond heeft? Dan vlucht je. Bijvoorbeeld naar Berlijn, zoals Neuz doet.

Hoe overleeft Rosa in New York? Is het eerste deel in een nieuwe serie: Rosa & Co. Hét vervolg op de Hoe overleef ik… serie.

Het is te koop in allerlei boekhandels. Zoals in Rotterdam. Of in de boekhadels in Breda. 

 

Volgende keer krijg je een nieuw boek te horen. Kom later terug!Lachen